Drunens Gemengd Koor Vivace

Onze dirigent

AnnemiekAnnemiek van der Niet.jpg2x van der Niet (1959)

Sinds juni 2012 is Annemiek van der Niet dirigent van Drunens Gemengd Koor Vivace.

Annemiek werkt ook op projectbasis met diverse koren,zoals ieder voorjaar met De Maartse viooltjes en met kamerkoor Thaletas . Verder leidt zij regelmatig een ad hoc koor in de Tuindorpkerk en in 2012 leidde zij het Projectkoor van de Tuindorpkerk in Utrecht i.v.m. het 75 jarig jubileum van de kerk met als thema "Psalmen Davids".

Annemiek studeerde Schoolmuziek aan het Conservatorium te Utrecht en later Koor- en Orkestdirectie in Rotterdam bij Barend Schuurman. Daarnaast volgde zij meerdere keren de Kurt Thomascursus voor koordirigenten, hier volgde zij lessen bij o.a. Jos van Veldhoven en Daniël Reuss.

Sinds haar afstuderen in 1994 deed Annemiek als dirigent ervaring op met diverse koren in Utrecht en omgeving. Daarnaast heeft zij ruime ervaring opgedaan met het dirigeren van werken voor koor en orkest bij de Christelijke Oratoriumvereniging te Arnhem en Toonkunstkoor Gorinchem, waar zij o.a. het Requiem van Mozart, de Johannespassion van Bach en The
Messiah van Händel dirigeerde.

Naast haar werk als koordirigent volgde Annemiek een opleiding tot trainer/coach communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Verder heeft zij de opleiding tot stemcoach bij adviesbureau Adriaan Hoogendijk gevolgd en de opleiding tot klanktherapeut: Pansori Living Sound bij Addy Wartena en Yvonne de Bruijn.

Momenteel is Annemiek in opleiding tot loopbaanadviseur en coach bij Vista Nova. Zij heeft zangles bij Esther Putter (Klankgericht zingen volgens de Lichtenbergmethode).

Annemiek geeft zanglessen en individuele coaching met adem- en ontspanningsoefeningen en met het Klankgericht zingen. Het klank geven aan de stem en het zingen vanuit plezier en inspiratie spelen hierbij telkens een belangrijke rol.

Daarnaast geeft zij regelmatig zangworkshops, ook gebruikt zij zang en muziek als onderdeel van communicatietrainingen. Sinds 2004 organiseert Annemiek zangwandelreizen in
Zwitserland en in Frankrijk voor koorzangers die van (berg)wandelen houden. (www.zangwandelreizen.nl)